وب اپلیکیشن یا PWA چه مزیت هایی دارد؟
بهتر است قبل از سپردن به مزیت های PWA اول بدانیم که وب اپلیکیشن یا PWA چیست؟
PWA مخفف عبارت Progressive Web Apps و به معنای اپلیکیشن تحت وب پیش رونده است. PWA برای اولین بار در سال 2015 توسط گوگل معرفی شد و در مرحله تست قرار گرفت و بعد از سالها محبوبیت بسیار زیادی در بین کاربران پیدا کرد. این نوع اپلیکیشن نیاز به نصب ندارد و کاملا تحت وب است و هزینه و زمان کمتری نسبت به طراحی اپلیکیشن های اندروید و IOS نیاز دارد، به همین علت مورد استقبال بسیاری از شرکت ها قرار گرفته است و به جای طراحی اپلیکیشن های اندروید و IOS از این نوع اپلیکیشن های تحت وب استفاده میکنند.
جالب است بدانید که تعدادی از اپلیکیشن هایی که به صورت روزانه از آنها استفاده میکنید اپلیکیشن های تحت وب هستند و شاید شما تفاوتی در آنها با اپلیکیشن های بومی ندیده باشید، از اپلیکیشن های تحت وب یا به عبارتی PWA میتوان برای هر نوع گروه شغلی یا خدمات و …. استفاده کرد و هیچگونه محدودیتی برای نوشتن این نوع اپلیکیشن وجود ندارد.
در واقع وب اپلیکیشن ها یک نوع جدید از اپلیکیشن ها هستند که مانند وب سایت ها با داشتن آدرس آن از طریق مرورگر ها قابل دسترسی هستند. حال ممکن است این سوال در ذهن شما به وجود بیاید که تفاوت بین وبسایت با وب اپلیکیشن چیست؟
برای درک بهتر از تفاوت این دو اینجا کلیک کنید.
حال که مفهوم وب اپلیکیشن و یا همان PWA را بهتر درک کردیم به 7 مزایای این نوع اپلیکیشن می پردازیم:
1. امکان استفاده در هر دستگاه بدون توجه به سیستم عامل آن
برای هر سیستم عامل اپلیکیشن باید به صورت مجزا نوشته شود که در مورد PWA این مورد صدق نمیکند و در همه دستگاه ها قابل استفاده است.
2. عدم نیاز به نصب و مراحل پیچیده دانلود
از طریق مرورگر قابل دریافت هستند و نیازی به دانلود و نصب از طریق APPSTOR و PLAYSTOR و …. نیست.
3. عدم اشغال حافظه دستگاه کاربر
برخلاف اپلیکیشن های اندروید و IOS که حجم زیادی از فضای تلفن همراه را اشغال میکنند، این اپلیکیشن ها حجمی را اشغال نمیکنند.
4. امکان آپدیت سریع و بدون نیاز به ارائه نسخه جدید
در اپلیکیشن اندروید و IOS برای تغییرات به آپدیت نیاز است و بر روی نسخه های قبلی تغییرات اعمال نمیشود اما در اپلیکیشن های تحت وب تغییرات سریع و بدون نیاز به آپدیت اعمال میشود.
5. کاهش زمان و هزینه برای ارائه اپلیکیشن
برای اپلیکیشن های اندروید و IOS باید به صورت مجزا اپلیکیشن طراحی شود که به هزینه و زمان بسیار بیشتری نسبت اپلیکیشن های تحت وب نیاز دارد.
6. ظاهر مشابه با اپلیکیشن های بومی
در ظاهر شبیه به اپلیکیشن های بومی هستند و رابط کاربری مشابهی دارند.
7. واکنشگرا و قابل انعطاف
اپلیکیشن های تحت وب به صورت واکنشگرا طراحی میشوند و به این معنی است که بر روی تمامی دستگاهها به درستی نمایش داده میشود و عملکرد خوبی دارد.
تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و طراحی اپلیکیشن IOS با وب اپلیکیشن ها:
پس از گفتن مزیت های اپلیکیشن های تحت وب، دانستن تفاوت های آن با اپلیکیشن های اندروید و IOS را نیز باید بدانید.
اولین تفاوت آن ها در آن است که معمولا اپلیکیشن های بومی با سرعت بیشتر و کمی کارآمد تر عمل میکنند و اما تفاوت دیگر در آپدیت های اپلیکیشن هاست که به صورت دوره ای نیاز به آپدیت شدن دارند، اما در مورد اپلیکیشن های تحت وب آپدیت ها با هر بار باز شدن اپلیکیشن، انجام میشود و نیازی به انجام دادن کار اضافی توسط کاربر نیست.
منبع: ویکی پدیا